Frankrijk is bezaaid met leuke kleine circuits, geschikt voor zowel beginners als experts.

Hier een overzicht van de, volgens ons, beste en leukste circuits in Frankrijk voor een trackday.

Circuit Clastres Trackdays

circuit clastresClastres ligt niet ver van de Belgische grens en is een vaak bezocht circuit door Franse en Belgische piloten. Een bochtig circuit met enkele technische sectoren in combinatie met een paar snellere sectoren. Het grote voordeel aan Clastres is dat het enorm geschikt is voor beginners. Het circuit heeft geen barrieres kort naast de piste waardoor een foutje niet noodzakelijk bestraft moet worden met schade aan de wagen. Het circuit heeft eveneens enkele varianten die afhankelijk van de organisatie aangepast worden.

Circuit Folembray Trackdays

Circuit FolembrayHet circuit van Folembray ligt ook binnen een redelijke afstand van de Belgische grens. Deze korte omloop is een zeer snel circuit. De omloop is relatief eenvoudig maar de bomen en barrieres zijn nooit ver van de piste dus opgelet bij een eerste bezoek. Probeer hier rustig op te bouwen vooraleer je de limieten van de wagen gaat opzoeken. Desondanks een grote aanrader. Dit circuit is vaak volboekt en met rede.

Circuit Abbeville Trackdays

Circuit Abbeville is ook een graag gezien circuit bij circuit fanaten. Het circuit is eerder technisch en bochtig boven hoge snelheden maar wel heel uitdagend en fijn. Ook is het merendeel van circuit voorzien van grote stukken run-off dus je kan hier vrij zorgeloos een dagje met je eigen wagen racen als een echte piloot. Een grote aanrader voor beginners net zoals Clastres.

Circuit Ecuyers Trackdays

Ecuyers is gelegen ten Noord-oosten van Parijs. Een circuit dat vaak gebruikt wordt voor moto trackdays echter zien we hier ook regelmatig trackdays specifiek voor auto’s georganiseerd. Een erg technisch circuit met meerdere omloop varianten. Ook dit circuit kunnen we klassificeren als een vrij veilig circuit en dus ook geschikt voor beginners.

Circuit Chenevières Trackdays

Circuit ChenevièresChenevières is een circuit dat vaak niet erg gekend is bij het grote publiek echter is dit een vergeten pareltje. Een heel knappe omloop die ook zeer geschikt is voor beginnende piloten. Ook dit circuit kunnen we klasseren als zijnde zeer veilig door beperkte barrieres. Het enige nadeel is de ligging daar deze dicht bij Strasbourg ligt. Deze plan je dus best in in combinatie met een citytripje naar Strasbourg!