Droom je ervan om zelf achter het stuur te kruipen en het maximale uit je auto te halen op een echt racecircuit? Dan zijn trackdays op het TT Circuit van Assen echt iets voor jou! Hier kun je het gevoel van snelheid, adrenaline en uitdagende bochten in het echt beleven.

tt circuit AssenDe geschiedenis van het TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen is al meer dan 90 jaar de thuisbasis van de Nederlandse motorsport. Het circuit werd opgericht in 1925 en organiseert sinds 1927 de legendarische TT Assen, een race waar duizenden motorfans elk jaar naartoe komen. In de loop der jaren is het circuit steeds verder ontwikkeld en aangepast aan de eisen van moderne motorsport.

Wat zijn trackdays?

Trackdays zijn evenementen waarbij deelnemers met hun eigen auto of motor het circuit op kunnen om het maximale uit zichzelf en hun voertuig te halen. Het is een geweldige manier om je rijvaardigheid te verbeteren, je voertuig te testen en vooral om veel plezier te hebben met gelijkgestemde petrolheads.

Hoe werken trackdays op het TT Circuit Assen?

Op het TT Circuit Assen worden regelmatig trackdays georganiseerd door verschillende aanbieders. Afhankelijk van de organisator, zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals open pitlane sessies of sessies met gescheiden groepen op basis van rijervaring. Over het algemeen zijn trackdays op Assen zeer toegankelijk voor zowel beginners als ervaren coureurs.

Wat heb je nodig voor een trackday op Assen?

Om deel te nemen aan een trackday op Assen heb je een rijbewijs en een eigen auto of motor nodig. Afhankelijk van de organisator kunnen er ook specifieke eisen worden gesteld aan de technische staat van je voertuig, bijvoorbeeld dat je auto of motor goed moet worden onderhouden en voorzien moet zijn van goede banden en remmen.

Veiligheid op het TT Circuit Assen

Veiligheid staat altijd voorop bij het organiseren van trackdays op het TT Circuit Assen. Er zijn strenge regels en procedures om ervoor te zorgen dat alle deelnemers veilig en verantwoord kunnen rijden. Zo wordt er vaak gewerkt met ervaren instructeurs die je kunnen helpen je rijvaardigheid te verbeteren en wordt er ook gecontroleerd op de veiligheid van de voertuigen op het circuit.

Tips voor een geslaagde trackday op Assen

  • Bereid je auto of motor goed voor, zorg voor voldoende brandstof en controleer de bandenspanning en remmen.
  • Neem deel aan een rijvaardigheidscursus om je rijvaardigheid te verbeteren.
  • Volg de regels en instructies van de organisatie en houd rekening met andere deelnemers op het circuit.
  • Neem voldoende water en snacks mee om gehydrateerd en gevoed te blijven tijdens de sessies.

Conclusie

Trackdays op het TT Circuit van Assen zijn een geweldige manier om het maximale uit jezelf en je auto of motor te halen. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Door de deelname aan een trackday kun je je rijvaardigheid verbeteren, jezelf uitdagen en genieten van de sensatie van het rijden op hoge snelheden. Als je geïnteresseerd bent in trackdays op het TT Circuit Assen, dan zijn er verschillende aanbieders die deze evenementen organiseren. Neem eens een kijkje op hun websites en kies de optie die het beste bij je past.

Of je nu een beginnende of ervaren coureur bent, een trackday op het TT Circuit van Assen is een must-try ervaring. Het circuit biedt uitdagende bochten, hoge snelheden en een onvergetelijke sfeer. Het is niet voor niets de thuisbasis van de Nederlandse motorsport en een geliefde bestemming voor petrolheads van over de hele wereld. Aarzel niet en plan je eigen trackday op het TT Circuit Assen vandaag nog!